Who's your

Blogg

Denz Mars månadsburgare: EKTA

Månadensburgare signerad till Denz är en Ekta burgare för människor som vill uppleva en smakexplosion. Med både jalapeño och färsk chili så finner du en bra mängd hetta i burgaren, men det rundas av genom vår släta vitlöksmaayo. Silverlöken höjer köttsmaken som gör detta till en komplett burgare. Denz har tagit fram burgaren tillsammans med oss på Babas. Denz har verkligen en känsla, inte bara för musik men även för en riktigt bra hamburgare. Och vem vet, kanske är den kvar för att stanna.

 


Foto: @artbyesse

 

Missa inte Denz senaste album släpp > Medan vi lever


Foto: @artbyesse

 

Av Andreas Söderberg

Klimatsmart med Babas.
Nu miljökompenserar vi.

Vi på Babas bryr oss om vår framtid. Vi tror starkt på att tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för alla. Därför väljer vi att miljökompensera för maten vi säljer i våra restauranger. Det är dags att göra någonting åt vår framtid och då kan vi inte bara ignorera vad som försiggår. Om man tar får man också ge tillbaka tänker vi.

Tillsammans med klimatsmart så planterar vi träd. Genom att göra detta så bidrar vi inte bara med ren luft utan även arbetsmöjligheter åt utsatta länder.

Av Andreas Söderberg

BABUZZ Friday

Babas = svensk hiphop

Vad passar då inte bättre att ge musik en helt egen dag? Därför har vi tagit fram BABUZZ Friday. Ett nytt sätt för dig att upptäcka nya artister och dom senaste releaserna från vad vi anser vara dom hetaste låtarna just nu.

Via denna plattformen behöver du inte längre vara lika aktiv och söka dig efter de senaste låtarna, utan låta oss tillhandahålla er. VI kommer ranka låtarna efter vad vi känner är hetast på vår spellista som ni finner via denna länk: BABUZZ SPOTIFY


Syftet med BaBuzz Friday är att hylla och sprida artisternas verk. Vi Vill skapa en gemenskap, där artisterna själva ska vilja finnas med på vår spellista. Samma lista kommer dessutom spelas på alla restaurangenheter.

”Vi vill lyfta upp den svenska hiphopscenen till maximalt på Babas, då vi känner att Babas=Hiphop. Vi gör detta för den urbankulturen, de e dags för oss alla att skina”.

-Ninos & Andreas


Följ oss på Instagram för att hitta Babuzz i storyn.

Följ oss på Spotify för att lyssna på våra spellistor.

Babas på Urban Voices

I början av februari så blev Ninos intervjuad av Urban TV. Vi delar med oss om hur vi vi kommit dit vi är idag. Någonting som jag tycker att alla kan lära sig lite av. Det finns ingen i världen som kan misslyckas med att lyckas så länge men är bered på att misslyckas. Gå gärna in och titta och förhoppningsvis bli inspirerad till att själv våga kasta dig ut på nya äventyr.

Av Andreas Söderberg

Jessica Pamlin testar Babas burgars

En big shoutout till Jessica som helt oväntat kom och testade våra burgare och postade en youtube video om vad hon tycker om oss på Babas.

Hamburgarna hon valde var vår Cataleya och Halloumi burgare. Kolla gärna på klippet, Jessica är en mycket rolig tjej och ger oss en rättvis recension.

Av Andreas Söderberg 

Nytt år, hiphop advent med war child och babas i heron city

Det är nytt år och vi har precis dragit igång vårt senaste tillskott i Heron city. Hittills vår största restaurang. 2018 var ett händelserikt år för oss på Babas. Allt från en pop up restaurang på Gotland, ny restaurang i Nacka forum till Hip hop Advent i Högdalen.

Först av allt vill vi tacka artisterna, fotograferna och gästerna som kom under Hip hop adventet i december. Tillsammans samlade vi in ca 10.000 kr åt War Child så att de kan fortsätta sitt arbete med att hjälpa krigsdrabbade barn. Tack vare er så har vi hjälpt många barn att få möjligheten till en riktig framtid.

Nu har vi ett nytt spännande år framför oss. 2019 började med en ny restaurang i Heron city. Med 2 våningar så har den blivit vår största restaurang hittills. Nedre våningen är både rullstols- och barnvagnsanpassad så att man enkelt ska kunna äta hos oss. Menyn i Heron city består av 7 hamburgare-menyer, fish ’n’ chips, kycklingsallad och 2 hamburgare-menyer + nuggets i barn-menyn. Vill man däremot ha våra unika hamburgare som Latin burgaren eller Tung baba så får man bege sig till Babas i Högdalen.

Detta år kommer att erbjuda en hel del spännande saker. Allt från nya unika månadsburgare till evenemang. Så missa ingenting från oss på Babas. För att veta vad som händer på babas så kan du följa oss på både Instagram och Facebook.

Babas smygöppning i Heron City

Nu öppnar vi äntligen vår tredje och största restaurang i Heron city. Här har vi sittplatser för cirka 120 personer. Entrén och nedre delen av restaurangen har god plats för både barnvagnar och rullstolar. Restaurangen erbjuder även en balkong där du kan sitta och njuta av våra hamburgare tillsammans med vänner och familj.

Vi är mycket glada att kunna öppna en restaurang som knyter ihop södra Stockholms län. Heron city är en perfekt samlingsplats för alla som behöver inhandla allt från IKEA till att gå på bio. Och vad hade inte suttit bättre än en riktigt god hamburgare?

Vi vill välkomna alla in under vår smygöppningsvecka.
Massa kärlek Babas familjen.

HipHop Advent med War Child

Photo: @artbyesse

Andra advent stämningen var på högsta nivå och vi är glatt överraskade över hur lyckat det blev. Restaurangen var full av både åskådare och matgäster som njöt av vibsen. Under kvällen så bjöd Lova, Seedy, Denz, Nivy Sound och Shewit på en riktig dundershow.

Det är så roligt att vi får möjligheten att anordna detta tillsammans med War Child. Känslan av att kunna få bidra med något för världen värmer alla våra hjärtan och vi är enormt tacksamma att vi har en så pass stor publik och gäster som hjälper till och stödja både oss och barnen som verkligen behöver hjälp.

Photo: @artbyesse

Vi tackar alla som var med och stödde War Child och vi slog rekord i bidragsgivande i söndags och hoppas verkligen att kommande söndag blir minst lika bra.

Photo: @artbyesse

Photo: @artbyesse

Photo: @artbyesse

Photo: @artbyesse


Babas tredje Hiphop Advent

Nu på söndag den 16/12 så håller vi ett nytt event för att kunna stödja utsatta barn i krigsdrabbade områden. Denna söndag så kommer, Nathan K, Rob Bourne, Diida, Yosef och Mash up international att gästa Babas i Högdalen.

SAFFRANSMILKSHAKE

Denna söndag kommer vi att ha en ny milkshake in house. Låt oss presentera vår hemmagjorda saffransmilkshake. Se till att vara här! För detta är enda chansen att få testa vår nya milkshake.

Tävlingar

Som vanligt så lottar vi ut ett presentkort från New Black på 1000kr samt 200kr hos oss på Babas.

Skapa din egen burgare

(Förra veckan blev det ett tryckfel i bloggen. Denna tävling gäller endast för söndagen den 16/12)
Vi erbjuder dig chansen att få ha din egen hamburgare på vår meny under en vecka. Be om att få skapa din egen hamburgare i kassan så kommer du få fylla i vilka ingredienser du vill ha på din hamburgare. För att kunna delta i tävlingen så behöver du swisha 150kr till War Child och visa swishen i kassan innan du kan beställa.

Andra Hiphop advent.
SURPRISE artist. HÖGDALEN.

Nu på söndag drar vi igång vårat andra gratis evenemang. Tillsammans med eldsjälarna, Lova, Seedy, Denz, Shewit och Nivy sound så kommer vi att hjälpa War Child att samla in pengar till krigsdrabbade barn.

Tanken med hela evenemanget är att kunna inspirera människor att tillsammans är vi starka. Vi vill påvisa att om vi alla hjälper varandra så kan vi göra en märkbar förändring. Ingen ska behöva stå utanför eller uppleva rädsla i sin egen hemstad.

Under söndagen kommer vi att ha en ny milkshake på besök. På söndag kommer pepparkaksmilkshaken och gästar vår glassbar. Missa inte chansen att testa den då det är enda dagen vi kommer att erbjuda den.

Denna söndagen har vi en extra överraskning. Nu på söndag kan du bygga din egen hamburgare OCH även få upp den på menyn under en hel vecka på våra restauranger. Det kommer att gå till så här. Du swishar 150kr till War Child och visar det i kassan. Du beställer din helt egna burgare i Kassan utifrån restaurangens ingredienser. Du själv väljer namn på din hamburgare. Hitta på ett namn eller varför inte ta ditt eget namn.
Vi kommer att spara din beställning och den som satt ihop den bästa hamburgaren kommer att bli meddelad er så fort tävlingen är avgjord i januari.
Försök va så förberedd som möjligt med kontaktuppgifter redan innan du kommer till kassan så vi vet vart vi ska höra av oss.

New Black och Babas goodiebag är fortfarande kvar, så om du swishar valfritt belopp och visar det för Josephine i glassbaren så får du en lott. Senare under kvällen så kommer vi att dra vinnaren. Så se till att vara kvar hela kvällen för att vinna 1000kr på New black och 200kr presentkort på Babas.

SURPRISE ARTIST: Denz kommer att uppträda hos oss under kvällens gång. Så missa inte din möjlighet att så Denz live och även få möjligheten att träffa honom efter och innan spelningen.

Alla artister går att träffa under kvällens gång. Så se till att vara här! Bjud med alla dina vänner och familj så har vi en helskön kväll i välgörenhetens namn.

För samarbete och press
kontakt: Ninos@babas.nu

Massa kärlek alla vi på Babas, New Black och War Child.

Ametist, S9ine och Jamkid på Babas hiphopadvent i Högdalen

S9ine, Jamkid och Ametist uppträder på Babas Hiphopadvent för att hjälpa till att samla in pengar till krigsdrabbade barn. Foto @artbyesse

Söndagen på Babas fylldes av både glädje och inspiration. Tillsammans med Ametist, S9ine och Jamkid så skapade vi en oförglömlig kväll. Vi hade roligt allihop och vi är extremt tacksamma för alla som kom och som även stöttade War Child i deras kamp att hjälpa barn att få ett vanligt liv efter traumatiska händelser från krigsdrabbade områden.

Till en början så var det ganska lugnt inne på Babas när Ametist klev upp bakom DJ-båset. Men allt eftersom så började det droppa in fler och fler människor. Till slut trodde vi inte att alla skulle få plats. Men allting fungerade jättebra. Det fanns plats för att beställa och äta samtidigt som man kunde lyssna på musiken.

Runt 17:00 tiden så klev Jamkid tillsammans med S9ine upp på vår scen. Jamkid bjöd på en show utöver det vanliga och vi hade jätteroligt. Barnen fick vara med och hälsa på artisterna samtidigt som Jamkid var ute och dansade bland publiken. Söndagen var helt magisk med mycket goda vibes, skratt och god mat.

Vi tycker det är så otroligt roligt att få den här chansen och att ha en så bra publik och gäster som vi har hos oss på Babas. Detta är någonting som vi aldrig har kunnat tänka oss tidigare vilket gör oss så glada. Vi här på Babas känner oss som en stor familj där vi alla hjälper varandra.

Ametist och Jamkid. Foto @artbyesse

 

Kvällens värd var Elias. Foto @artbyesse

 

S9ine, Ametist och Jamkid. Foto @artbyesse

 

Foto @artbyesse

 

S9ine Foto @artbyesse

 

Fotograf @hajanjabar skapade videon som du finner på vår instagram @babasburgers. Foto @artbyesse

Bloggen